Signal, en säker och öppen chatt med stöd för säkra samtal

Signal är en säker och öppen chatt med stöd för säkra samtal utan annonser eller spårningsfunktioner. Det finns Signal-applikationer för Android, iOS, Windows, macOS och Linux.

Signal har länge ansetts som ett av de säkraste chatt-alternativen och har också blivit externt granskat ett antal gånger. Att signal inte på något sätt förknippat med Google, Microsoft och/eller Facebook är också ett bra tecken när det gäller personlig integritet.

Signal är lätt att använda, fungerar i de flesta tekniska miljöer och är aktivt utvecklad. Skall man säga något negativt om Signal så är det väl möjligen att man behöver ett telefonnummer till en ”kontakt” för att skapa en ”relation”. En ganska enkel men bra funktion i Signal är ”Note to Self”, som gör det lätt att skicka minnesanteckningar och påminnelser säkert till sig själv, från en enhet till en annan. Signal har, naturligtvis, även stöd för säkra chatt-grupper.

Röst- och videosamtal är också säkra och krypterade.

Använder du Google Chat, Google Duo, WeChat, Line, Viber, Discord, Telegram, WhatsApp, Facebook Messenger, Snapchat, KIK, SMS/MMS, eller någon annan liknande tjänst idag för att hålla kontakt med familj, vänner och kollegor så skulle jag rekommendera dig att byta till Signal så fort du och dina vänner och kollegor kan.

Signal webbplats
Signal på GitHub
Signal på Twitter

Läs även Att byta telefon och/eller telefonnummer och behålla Signal-data