Mattermost, en öppen och stabil kommunikationsplattform

Mattermost är en öppen och stabil kommunikationsplattform som liknar Slack och en del andra samarbetsverktyg. Mattermost är en mogen plattform med mängder av integrationsmöjligheter, API:er, mm. Det finns även kostnadsfria mobilappar till iOS och Android, samt lokala klientapplikationer för Windows, Linux och macOS.

Det första intrycket av Mattermost är att det är ”en chatt för grupper och företag”, men plattformen kan så mycket mer. Jag har använt Mattermost i många år nu och även skrivit en del integrationer och små verktyg till plattformen. Det finns väldigt få saker jag är missnöjd med och jag har svårt att tänka mig organisationer och föreningar som inte skulle kunna ha mycket nytta av Mattermost.

Mattermost finns både som kommersiell tjänst och som gratis programvara att installera och drifta själv; alternativt kan man också hitta Mattermost som GDPR-säker tjänst hos vissa leverantörer inom EU och Sverige.

Det finns även ett WordPress-tillägg för Mattermost (se länk nedanför) som ger dig möjlighet att t ex hålla koll på inloggningar, förändringar i konfigurationen, osv.

Mattermost webbplats
Mattermost klienter
Mattermost server
Mattermost på GitHub
CloudBridge Mattermost för WordPress

Se också